Tăriceanu: Dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi, „se pune problema declanșării unei proceduri de suspendare”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că suspendarea lui Klaus Iohannis ar putea fi declanșată dacă șeful statului nu o revocă pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ignorând astfel decizia Curții Constituționale.

Tăriceanu a spus la România TV că va susține decizia coaliției privind suspendarea președintelui.

„Din păcate, în România nu există instrumente intermediare de sancționare a unor nereguli, derapaje la nivelul președintelui României. Există o armă care e devastatoare, care este suspendarea, și de aceea în trecut mi-am exprimat reținerile. Însă ALDE apără drepturile și libertățile cetățenilor, și sigur decizia CCR de a o revoca pe Kovesi nu e o decizie care să ne lase indiferenți și așteptarea noastră este ca președintele să pună în aplicare această dezicie. De aceea, în condițiile în care președintele refuză în continuare să ia această decizie, se pune problema declanșării unei proceduri de suspendare”, a spus Tăriceanu.



vezi sursa: http://www.paginadepolitica.ro/tariceanu-daca-iohannis-nu-o-revoca-pe-kovesi-se-pune-problema-declansarii-unei-proceduri-de-suspendare/




from politica https://ift.tt/2L3Jagd
via IFTTT
Previous
Next Post »