Viitorul dnei Kovesi

Ați văzut discursul de adio al dnei Kovesi, luni la amiază? Ați văzut cum a plecat de acolo, în aplauzele colegilor? Ce trebuia să fie o concediere pe motive de infamie s-a transformat, până la urmă, într-o manifestație spontană de solidaritate cu victima unui abuz politic. După ziua de ieri președintele Iohannis este un colaboraționist laș, Liviu Dragnea același personaj autoritarist sinistru, acum și mai sinistru; doar Laura Codruța Kovesi iese bine din mizeria asta.

Politicienii corupți și lătrăii de propagandă și-au luat avânt un an de zile s-o arunce de pe scenă și tot ce-au reușit a fost s-o trimită direct în brațele publicului.

Laura Codruța Kovesi refuză în continuare să intre în politică și insistă că vrea să rămână procuror. Însă, după două mandate de procuror general și unul de procuror-șef la DNA, ea nu mai poate ocupa o poziție de coordonare în Parchete. Poate că dânsa crede că va servi patria în continuare, modest, onest, cuminte, dintr-o poziție fără bătăi de cap, dar se înșală: sistemul va avea grijă s-o izoleze ermetic, pentru că, nu-i așa, administrația românească este cea mai eficientă când trebuie să-și anihileze specialiștii, ca să nu mai deranjeze nicio mediocritate în jur; dna Kovesi va ajunge să ancheteze găinari și studenți fumați, asta va face. Trist sfârșit, mai ales când alternativa e să devină liderul pe care-l așteaptă societatea.

Întrebarea e dacă dna Kovesi își va asuma, în cele din urmă, viitorul pe care-l merită.

The post Viitorul dnei Kovesi appeared first on Petreanu.ro.



vezi sursa: https://www.petreanu.ro/viitorul-dnei-kovesi/




from politica https://ift.tt/2m3JkZM
via IFTTT
Previous
Next Post »